Chili con carne er en lækker ret, som er meget populær i bla. Mexico. Det er en ret, som både kan serveres når du får gæster, eller hvis du bare vil have noget lækkert med styrke i. 

Ingredienser:

Bønnerne sættes i blød dagen i forvejen. 

200 g.tørrede sorte bønner udblødte
200 g.tørrede pinto bønner udblødte
4-6 laurbærblade
1000 g.oksekød i grove tern gerne fra klump 
4 små hakkede løg
6 fedhakkede hvidløg
6 stængler hakkede bladselleri
4 revne gulerødder
2 spsk.stødt koriander
3 spsk.stødt spidskommen
200 g.tomatpuré
4 ds.hakkede tomater
8 dl.vand
50 g.mørk chokolade min 70%
1 ds. La Costena chipotle
2 rød chili hakket med kerner(kerner kan udelades hvis hvis man ønsker knap så meget styrke)
4 tsk.sukker
Salt 
Olie til stegning


Endvidere:
creme fraiche 
plukket koriander 
hakket rødløg 
Tabasco 
groft brød

Fremgangsmåde:

Start med at hælde vandet fra bønnerne og skyl dem. Kog dem hver for sig i rigeligt usaltet vand i 50-60 minutter sammen med et par laurbærblade. De skal være møre, men ikke udkogte.

Brun kødet i lidt olie i en stor, varm gryde. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i den varme gryde og lad det stege med lidt. Pas på at det ikke tager for meget farve. Tilsæt stødt koriander og spidskommen.

Lad det hele få varmen og kom tomatpuré samt hakkede tomater og La Costena chipotle i. Lad det komme op at koge og tilsæt derefter vand, chokolade og finthakket rød chili. Lad chilien simre under låg i ca. 1 - 1 1/2 time eller til kødet er mørt. Rør jævnligt så det ikke brænder fast og tjek undervejs om der mangler lidt mere vand. Tilsæt kogte bønner og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chili.


Servér rygende varm med cremefraiche, rødløg og koriander. Server brød og tabasco Hot Sauce Original eller Tabasco Hot Sauce Habanero til.

Køb La Costena chipotle HER

Køb Tabasco Hot Sauce Habanero HER

Køb Tabasco Hot Sauce Original HER